HomeVoor wieWie ben ikPraktijkgegevensVisie en achtergronden Lezingen en cursussenMoermandieet, Voeding bij kanker

Zeven aspecten van een holistische voedingsleer

Tijdens het Voedingscongres in Dornach (2010) vatte Petra Kuhne de belangrijkste pijlers van de voedingsleer als volgt samen.

Misschien zijn een of meerdere aspecten nieuw voor u en als u dat wilt licht ik ze tijdens de consulten graag verder toe. Als cliënt is het uitdrukkelijk niet noodzakelijk om deze aspecten te kennen.

1. Men houdt rekening met het gegeven dat in de mens een vierdeling is te herkennen die een relatie heeft met de vier natuurrijken: het minerale rijk, het plantenrijk, het dierenrijk en het mensenrijk

2. Voeding uit elk van deze gebieden heeft een eigen unieke invloed op de mens (plantaardige eiwitten hebben bijvoorbeeld een andere werking dan dierlijke eiwitten).

3. Naast de voedingsstoffen bevat gezonde voeding ook minder tastbare energie zoals bijvoorbeeld levenskrachten (vitaliteit) en vormkrachten (opbouwkrachten).

4. Verschillende onderdelen van de plant hebben een specifieke werking op verwante delen van de mens.

5. Er bestaat een relatie tussen de aarde en de kosmos. Zon en maan hebben een invloed die bij velen bekend is, maar ook planeten hebben een specifieke invloed op o.a. de groei van gewassen.

6. De mensheid maakt op aarde een ontwikkelingsweg door, bijvoorbeeld van jager/verzamelaar tot cultuurdrager. Bij elke ontwikkelingsstap past een ander voedingspatroon.

7. De mens is een individu en heeft daardoor een eigen verhouding tot voeding. Gezonde en passende voeding kan dus voor iedereen verschillend zijn.

 
(c) 2011 Nica - Disclaimer - Privacyverklaring