HomeVoor wieWie ben ikPraktijkgegevensVisie en achtergronden Lezingen en cursussenMoermandieet, Voeding bij kanker

Waarom natuurvoeding?

Natuurvoeding is voeding die zoveel mogelijk haar oorspronkelijke kwaliteit heeft kunnen behouden en afkomstig uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw.

Biologisch geteelde gewassen groeien in een natuurlijk tempo, waardoor de groei evenwichtiger is en de planten minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en het gebruik van genetisch gemanipuleerde gewassen is binnen de biologische land- en tuinbouw niet toegestaan.

Het op deze manier omgaan met planten en dieren geeft een aanzienlijk verschil in smaak, houdbaarheid, voedingsstoffen en energie die ons lichaam ten goede kan komen.

Ik beperk mij bij mijn advies niet tot alleen biologische voeding. Een voedingsadvies is immers op maat gemaakt. Wel kan ik in mijn adviezen gebruik maken van voedingsmiddelen die niet in het assortiment van een supermarkt zijn opgenomen maar die verkrijgbaar zijn in een natuurvoedingswinkel. U vindt daar vele natuurlijke alternatieve zoetmiddelen en er is een uitgebreide keuze aan o.a. granen, rijst, peulvruchten en noten- en zadenpasta’s. Op deze manier brengt u veel meer variatie in uw voedingspatroon.

Natuurvoeding heeft betrekking op alle facetten van de voeding, van de wijze van telen tot de invloed van de verteerde voeding op de persoon. Al deze facetten worden in zes stappen samengevat.

  • Oorsprong: Wie heeft de gewassen geteeld en op welke wijze is met de producten en de bodem omgegaan tijdens de teelt. Hoe zijn de producten geoogst, bewaard en gedistribueerd.

  • Keuze: Welke keuze maak je als consument bij de teler of in de winkel. Kies je lokale groente van het seizoen? Wat is het hoofdbestanddeel van de maaltijd, Plantaardig of dierlijk?

  • Bereiding: Hoe ga je om tijdens de bereiding van de maaltijd, doe je dat met aandacht en toewijding? Om de levenskracht optimaal te benutten zijn passende kooktechnieken van belang maar ook kennis van bewaarmogelijkheden

  • Ervaring: Op welke wijze schenk je aandacht aan de maaltijd? Gebruik al je zintuigen en geniet met volle teugen.

  • Transformatie: Op welke wijze laat je de spijsvertering optimaal omgaan met de voeding. Hoe kan je het beste de energie van de voeding tot zijn recht laten komen.

  • Groei: Alle keuzen samen maken het mogelijk om lichamelijk en geestelijk tot optimale ontwikkeling te komen. Op deze manier kan je in de wereld op een goede manier actief zijn.

Reactie van cliente:

Ik heb mijn eetpatroon veranderd en merk een duidelijke verbetering van mijn klachten.

(Mariska, 25 jaar)

 
(c) 2011 Nica - Disclaimer - Privacyverklaring