HomeVoor wieWie ben ikPraktijkgegevensVisie en achtergronden Lezingen en cursussenMoermandieet, Voeding bij kanker

Wie ben ik

Mijn naam is Veronique van Zeeland en ik ben werkzaam als natuurvoedingskundige.

TIjdens mijn HBO-Biochemie opleiding heb ik veel inzicht gekregen in de biochemische achtergrond van de spijsvertering en alle fysieke processen rondom afbraak en opbouw in het menselijk lichaam. In de dagelijkse praktijk heb ik geleerd creatief te koken voor een gezin waarbij vegetariers en vleesliefhebbers samen aan tafel gaan en waar ook regelmatig oplossingen moeten worden gevonden voor allergieen en intoleranties van gezinsleden of gasten.

Door de inzichten vanuit de antroposofie ben ik mij steeds verder bewust geworden van de samenhang tussen lichaam en geest en op welke wijze voeding daarin een schakel kan zijn.

De 3-jarige opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof Academie heeft mij naast de algemene voedingsleer en kennis van diverse ziektebeelden (HBO medische basiskennis) ook een rijk aanbod gegeven aan inzichten vanuit de natuurgeneeskunde en de antroposofie.

Al deze kennis en ervaring maakt het mogelijk om zonodig verder te kijken dan de materiele aspecten van voeding. Bij mijn adviezen maak ik hoofdzakelijk gebruik van de werking van complete voedingsmiddelen. In incidentele gevallen adviseer ik tijdelijk het gebruik van specifieke preparaten of supplementen.

Doordat ik ook werkzaam ben geweest als coach bij Weight Watchers heb ik ruime ervaring in het ondersteunen van mensen met voedings- en gewichtsproblemen en in het presenteren voor groepen.

Ik ervaar het als een geschenk om te zien hoe soms kleine veranderingen een groot effect hebben op de gezondheid en vitaliteit van mijn clienten.


 
(c) 2011 Nica - Disclaimer - Privacyverklaring